Ismét a dzsessz fővárosává válik Nagyszeben

Hírösszefoglaló 2017. május 13., 10:40

Tizenhét ország művésze lép fel a május 18-21. között tartandó nagyszebeni dzsesszfesztiválon, melyet immár 47. alkalommal szerveznek meg.

„17 országból összesen 120 művész érkezik Nagyszebenbe, hogy megörvendeztesse a világ összes sarkából érkező közönséget. Jövő héten csütörtöktől vasárnapig 19 órától keleti, latino vagy bluesos beütésű dzsesszakkordok szólalnak meg a Kispiac téren” - írta az Agerpres a szervezők közleményére hivatkozva. A Kispiac téren berendezett színpadon

olyan nemzetközileg elismert művészek lépnek majd fel mint De La Purissima a spanyol bandájával, a kubai Yilian Canizares, a szíriai Mozayek Band,

de élő koncertet adnak olyan romániai művészek is mint az Accord Vibes, Sárosi Péter & Azara, Irina Popa, DJazz & Happy Sins és a Jazzapella. A romániai művészek fellépéseit a fesztivál Romanian Jazz Meeting elnevezésű kísérleti projekt keretében tartják, melynek célja, hogy külföldön is megismertessék a hazai művészeket.

A fesztivál szervezői egy turisztikai körutat is kitaláltak a dzsessz rajongói számára. „A művészetek kedvelői elsétálhatnak a Tanácstoronyig, ahol Jakab Tibor fotókiállítását tekinthetik meg. A Focus Jazz projekt keretében megnyitott Jazz Body Sounds kiállítás, amellyel a New Yorkban tanult fotográfus a dzsessz és a női formák szépsége előtt tiszteleg. Szintén ehhez a projekthez kapcsolódik a Jazz - Lélek és forma, Eugen Petri nagyszebeni szobrászművész kiállítása is” - írja az idézett forrás.

A Focus Jazz keretében nyílik meg a Stefan Orth grafikus által készített fesztiválplakátok kiállítása is, de lesz Jam Session a konyhában, amelynek keretében Oana Igretiu híres régi receptek alapján készít ételeket csütörtöktől vasárnapig. A gyerekek számára a szervezők a Gong színházban szerveznek interaktív zeneoktatási foglalkozásokat.

Bővebb információkat a www.sibiujazz.ro találhatnak az érdeklődők.