Rács mögé kerül a Costa Concordia kapitánya

MTI 2017. május 12., 22:05

Helybenhagyta az olasz Semmítőszék pénteken a Costa Concordia tengerjáró volt kapitányára, Francesco Schettinóra másodfokon kiszabott 16 évi börtönbüntetést. Az ítélet így jogerőre emelkedett, és az eddig szabadlábon védekező volt kapitánynak börtönbe kell vonulnia büntetésének letöltésére.

A 2012 januárjában zátonyra futott Costa Concordia olasz óceánjáró roncsa Fotó: Agerpres

A világ egyik legnagyobb tengerjárója 2012. január 13-án a toszkán Giglio-szigeténél futott rá egy sziklára, amely szabályosan meglékelte, és félig elsüllyedt. A hajón tartózkodó 4229 személyből harmincketten veszítették életüket, közöttük Fehér Sándor magyar hegedűművész. Francesco Schettinót tavaly májusban ítéltek másodfokon 16 évre és egy hónapra többrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés, hajókatasztrófa okozása, valamint a hajó elhagyása miatt.

 Április 20-án az ügyész, Francesco Salzano kérte, hogy a bíróság erősítse meg a volt kapitány bűnösségét és újabb fellebbviteli tárgyalást szorgalmazott, mert szerint a kapitány „a súlyosbító körülmények” miatt szigorúbb büntetést érdemel. A pénteki tárgyaláson a vádlott, aki a fellebbviteli és a semmítőszéki eljárás alatt szabadlábon védekezett, nem jelent meg. Saverio Senese, a kapitány egyik ügyvédje közölte, bár az ítélet végleges, szándékában áll az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni.

A védelem azt követelte, hogy vizsgálják meg újból valamennyi szereplő felelősségét. Azzal érveltek, hogy a per során a bírák nem voltak objektívak, és nem vettek figyelembe minden, Schettino javára szóló érvet. Az ügyvédek azt szerették volna elérni, hogy a volt kapitányt felmentsék az alól a vádpont alól, hogy az utasok kimenekítése előtt elhagyta a hajót.

A védelem arra hivatkozva kérte a perújrafelvételt, hogy a hajó legénysége „szabotázsakciót” hajtott végre, és a tisztek „összeesküdtek”, hogy félretájékoztassák a kapitányt a hajó helyzetéről.

Előzőleg a Costa Concordia hajótársaságot korábban egymillió euró pénzbírságra ítélték, és több mint nyolcvan millió euróval kártalanította az áldozatok családtagjait és más utasokat. A cég öt alkalmazottjára másfél évtől két év és tíz hónapig terjedő börtönbüntetést szabtak ki. A hajót 2014-ben Genova kikötőjébe vontatták, ahol darabokra vágták.