Több romániai bűnelkövetőt is fogtak a magyar hatóságok

Krónika 2017. május 11., 17:07

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le egy román állampolgártól a csanádpalotai határátkelőnél.

Fotó: Police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) internetes oldalán csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint egy román állampolgárságú férfi egy Volkswagen gyártmányú gépkocsival szerdán akarta elhagyni Magyarországot a Csongrád megyei átkelőnél.

Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok körözik.

A magyar rendőrök az ír honosságú gépkocsit lefoglalták.

Egyébként a Police.hu beszámolója szerint az elmúlt napokban több román állampolgárt is előállítottak a magyar hatóságok. Egy, Magyarországra a Bors-Ártánd közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező 33 éves férfiról megállapították, hogy a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki ellene, mert nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését.

Egy másik, ugyanennél az átkelőnél lefülelt román állampolgárról kiderült, hogy a Kecskeméti Rendőrkapitányság sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki ellene. Az egyenruhások mindkét férfit elfogták és a berettyóújfalui rendőrkapitányságra előállították.

Kerékpárlopással gyanúsítható férfit vett őrizetbe május 9-én a mezőkovácsházi rendőrkapitányság. A 35 éves román állampolgár Mezőhegyesen, egy majorból, illetve Battonyáról ellopott egy-egy kerékpárt. A férfit a rendőrkapitányság munkatársai lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

A mezőkovácsházi rendőrkapitányság ugyanakkor bűnügyi őrizetbe vett egy férfit, aki egy medgyesegyházi kávézóban bántalmazott egy vendéget és fenyegette, szidalmazta a felszolgálót. A 36 éves román állampolgár ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.