Harmadszor is bejön a vidék Kolozsvárra

Gyergyai Csaba 2017. május 12., 08:01

Harmadik alkalommal szervezi meg a Bejön a vidék! elnevezésű erdélyi termékvásárt az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete május 20-án, szombaton a Fogoly (Potaissa) utcában, ahol helyi és környékbeli gazdák, kistermelők kínálják majd portékáikat az érdeklődőknek.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a Bejön a vidék! című rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a környékbeli és erdélyi magyar gazdáknak, hogy találkozzanak a kolozsvári vásárlókkal.

Fogyasszunk minél több helyi terméket, ezzel támogatva a kistermelőket!”

– írják a rendezvény Facebook-oldalán közzétett beharangozóban. A vásárosok részvétele ingyenes, a szervezők a standokat is bérmentesen biztosítják. A gazdák jelentkezését a 0762-248686-os telefon­számon, illetve a kolozsgazda@gmail.com e-mail címen várják.

Az Aranyosszéki Gazdák Egyesületének ügyvezetője, a rendezvény főszervezője lapcsaládunknak elmondta, egy-két havi gyakorisággal szeretnék rendszeresíteni a magyar piacot. „Szervezetünk többéves működése során

igyekeztünk gyakorlati segítséget nyújtani a környékbeli magyar termelőknek, miközben a gazdák részéről gyűltek a javaslatok és az ötletek.

Egy ilyen ötlet nyomán találtuk ki a helyi termelői vásárt, azt, hogy magyar piacot teremtsünk Kolozsváron, ahol a helyi termelők kerülnek előnybe. Ennek igényét a kolozsvári vásárlók részéről is érzékeltük, így a két elvárás szerencsésen találkozott” – mondta Fancsali Ernő.

A termelők ezúttal is gyümölcsöt, befőttet, savanyúságot, tejterméket, házi sajtolással készült napraforgó olajat, házi édességet, kézműves sört, levendulaterméket, pálinkát és mézet hoznak, de az igényeknek megfelelően bővítik kínálatot, hogy minél többféle terméket találjanak a vásárlók.