Manchesterben is bemutatják a hét végén Székelyföld látnivalóit

Hírösszefoglaló 2017. május 11., 10:19

Manchesterben és Budapesten is bemutatják a hét végén Székelyföld turisztikai látnivalóit. A manchesteri kiállítást a városban és környékén élő mintegy 30 ezer magyar szervezi.

Fotó: Hargita Megye Tanácsa Sajtószolgálata

Grüman Róbert, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a megye küldöttségében a hivatalos személyek mellett kézművesek is részt vesznek, akik a helyi termékekből nyújtanak ízelítőt.

„Egy különleges turisztikai csomaggal veszünk részt ezen a fesztiválon, amelyben elsősorban azokat a kúriákat ajánljuk, amelyekben szállást kaphatnak a turisták.

Találkozunk angol utazási irodák képviselőivel, akiknek bemutatjuk Háromszék turisztikai ajánlatát, különös tekintettel Bikfalvára és Uzonra, ahol a legtöbb kúria van, amelyeket a Kovászna Megyei Tanács fel szeretne vetetni az UNESCO világörökségi listájára. Amúgy Uzon község polgármestere is a küldöttség tagja éppen úgy, mint több, festéssel, szövéssel, kézművességgel foglakozó népművész” - mondta az alelnök. Hozzátette, a fesztiválra Manchester központi terén kerül sor, ahol székely étkek mellett kürtöskalácsot is ajánlanak majd a látogatóknak. A küldöttséget a Háromszék Táncegyüttes is elkíséri, amely három előadást tart.

A szintén a hét végén tartandó budapesti Székely fesztiválon Maros, Hargita és Kovászna megye képviselői vesznek részt. A korábbi években a látogatók száma meghaladta a 30 ezret.