Egyre vonzóbbá válnak az állások a csíkszeredai kórházban

Krónika 2017. május 10., 18:27

Vonzóbbá vált az egészségügyi alkalmazottak számára a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház – véli Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök, álláspontjával pedig Demeter Ferenc kórházigazgató is egyetért.

Fotó: Gecse Noémi

Borboly Csaba közleményében mutatott rá arra, hogy az elmúlt időszakban több alkalommal is emelték az egészségügyben dolgozók fizetését, ezért szerinte „egyre jobban megéri itthon orvosként dolgozni”. Arra is kitért, hogy a csíkszeredai kórházban

különböző pótlékokkal egészítik ki a béreket, folyamatosan új alkalmazottakat vesznek fel, beruházásokat hajtanak végre, új eszközöket vásárolnak, az orvosok számára pedig lakásokat is építenek.

„A csíkszeredai kórház költségvetése természetesen kisebb, mint egy bukaresti egészségügyi intézményé, de így is látványos változások történtek az elmúlt időszakban, mert ahhoz, hogy a szakorvosok itthon akarjanak dolgozni, biztosítani kell a feltételeket – lakásokat kell építeni, bérelni, professzionális munkakörülményeket kell kialakítani” – magyarázta Borboly. Az Agerpres hírügynökség szerint Demeter Ferenc igazgató is úgy véli: vonzóbbá vált a csíkszeredai kórházban dolgozni.

A megyei tanácselnök szerint a beruházások kivitelezése és felszerelések vásárlása mellett megfelelő személyzet alkalmazásával lehet elérni, hogy a csíkszeredai kórházban hatékony, alapos egészségügyi ellátásban részesüljenek a páciensek. Az egészségügyi intézményben

jelenleg is keresnek alkalmazottakat a gasztroenterológiai, a szülészeti-nőgyógyászati, a fül-orr-gégészeti, a rehabilitáció, fizioterápia és balneológiai osztályra, a bőr- és nemibeteg-gyógyászatra, valamint a sebészeti műtőbe.

Borboly nemrég Florian Bodog egészségügyi miniszterrel is találkozott, hogy a kórház munkatársai által is megfogalmazott észrevételekről egyeztessen, és a tárca támogatását kérje a beruházásokra.

„Nem állunk itt meg a fejlesztésekkel, mert az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása indokolja a fiatalok itthon maradjanak, illetve haza lehessen csalogatni őket. El kell érnünk, hogy Bukarestben is felfigyeljenek a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházra, ehhez hangosabban és szakmailag felkészülve kell támogatást kérni a fejlesztési elképzelésekre” – fogalmazott a megyeelnök.