Visszaállították ideiglenesen a határellenőrzést Olaszországban

Hírösszefoglaló 2017. május 10., 10:43

Időszakosan visszaállították a határellenőrzést Olaszországban - tájékoztatja a külügyminisztérium a nyugat-európai országba készülő vagy azon átutazó román állampolgárokat.

Az intézkedés május 10-étől május 30-áig lesz érvényben, és a világ legfejlettebb iparú országait tömörítő G7 csoport állam- és kormányfőinek találkozója indokolja, amelyet 26-án és 27-én tartanak Taorminában, írta az Agerpres.

A külügyi tárca közleménye szerint az olasz szárazföldi, légi és tengeri határátkelőkön ideiglenesen felfüggesztik a schengeni mozgásszabadságot, ezért

az arra utazóknak azt ajánlják, vigyék magukkal a belépésre jogosító úti okmányaikat.

A minisztérium emlékeztet, hogy a román állampolgárok az ország római nagykövetségén és telefonon kérhetnek konzuli segítséget, sürgősségi esetben pedig a +393451473935-ös számot hívhatják.

A szaktárca ugyanakkor az utazni készülők figyelmébe ajánlja internetes oldalát, a www.mae.ro-t, illetve a Călătoreşte în siguranţă - Utazz biztonságosan telefonos alkalmazást (ingyen letölthető az App Store és Google Play webáruházakból), amely fontos információkkal, utazási tanácsokkal szolgál.