Sztrájkolnak a környezetvédelmi őrség alkalmazottai

Hírösszefoglaló 2017. május 09., 11:01

Országszerte tiltakoznak kedd reggeltől a környezetvédelmi őrségek alkalmazottai. A környezetvédelmi szakemberek meghatározatlan időre léptek sztrájkba a területen tapasztalható béregyenlőtlenségek miatt.

„Megmagyarázhatatlanul nagy különbség van aközött, mekkora jelentőséget tulajdonítanak globális szinten a környezetvédelmi problémáknak, valamint aközött, ahogy országunkban kezelik a környezetünk védelméért dolgozó szakembereket.

Annak ellenére, hogy a környezetvédelem egy stratégiai fontosságú terület (...) a környezetvédelmi őrség alkalmazottai 2009 óta nem részesültek béremelésben,

jelenleg a közalkalmazottak közül ők kapják a legalacsonyabb béreket” - idézte az Agerpres hírügynökség a Környezetvédelmi Őrség szakszervezetének közleményét.

A szakszervezet tagjai április 26-án két órára beszüntették a munkát, de állításuk szerint az illetékes hatóságok máig nem válaszoltak követeléseikre.

Az általános sztrájk ideje alatt a környezetvédelmi őrség alkalmazottai nem végzik el megszokott tevékenységüket és nem foglalkoznak az ügyfelekkel sem, áll a Valentin Neagoe szakszervezeti vezető által aláírt közleményben.