Ott az a bizonyos X az erdélyiekben

Kiss Előd-Gergely 2017. május 08., 13:46

Erdélyi tehetségek mutatták meg énektudásukat az RTL Klub által szervezett X-Faktor-meghallgatásokon május 4. és 7. között.

Fotó: Pál Árpád

Átlagon felül teljesítettek a versenyzők az erdélyi városokban, a május 4. és 7. között tartott X-Faktor-meghallgatásokon – számolt be a Krónikának Szűcs Viktor, a tehetségkutató műsor munkatársa.

A pénteki kolozsvári előválogatót a Bulgakov kávéházban szervezték, ahol páran a helyszínen figyeltek fel arra, hogy épp tehetségkutatás zajlik, és spontán ötlettől vezérelve ragadtak mikrofont a kávézó pincéjében. A tudatosan az előválogatóra érkezett versenyzők is megmutatták énektudásukat:

a stáb minden produkciót videóra rögzített, a felvételeket pedig a budapesti szerkesztőségben értékelik, illetve ez alapján döntenek a továbbjutókról.

Szűcs Viktor elmondta, az erdélyi jelentkezőket nem csupán jó énekhang jellemzi: némelyikük igazi karakter, ami szintén sokat számít a televíziós tehetségkutatóban. A stáb tagja beszámolt arról is, hogy a csatorna nem szabott földrajzi kvótát az erdélyiek számára, így a legtehetségesebb jelentkezők közül akár többen is képernyőre kerülhetnek a műsorban. Szűcs Viktor szerint számottevő volt az érdeklődés, mert

valamennyi erdélyi városban telt ház fogadta az X-Faktor stábját.

A kolozsvári meghallgatás után rögtön Marosvásárhelyre utazott a csapat, majd szombaton Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen, vasárnap pedig Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön rögzítették az erdélyi tehetségek produkcióit.

Az X-Faktor munkatársa szerint nem szokatlan számukra, hogy egy napon több meghallgatást forgatnak le, mert ezt Magyarország valamennyi megyéjében is megteszik. Május 20-án X-Faktor nyílt napot tartanak az RTL Klub székházában, az esemény keretében utolsó alkalommal mutathatják meg tehetségüket a versenyzők.

A műsor idei évadának újdonsága, hogy Tóth Gabi énekesnő, a tavalyi év nyertesének mentora idén átadja a helyét, így Gáspár Laci, Puskás Peti és ByeAlex mellé új zsűriarcot is várhat a közönség, illetve új műsorvezetőre is lehet számítani.