Liga 2: lépéselőnyben az UTA a Sepsivel szemben, kiesik a Resica

Krónika 2017. május 07., 15:00

A Resicabányai Metalul labdarúgócsapata búcsúzik idén a másodosztálytól. Ezt a bajnokság hétvégi 33. fordulója tette biztossá.

Ezáltal kilenc pontra nőtt kettejük között a különbség, és a hátralévő öt forduló alatt az Ilfov megyeieknek lesz egy játék nélkül nyert meccse, a resicaiaknak pedig egy szabadnapja. Összetettbeli döntetlen esetén az egymás elleni összecsapások rangsorolnak, ezért a tavaszi idényt még optimistán kezdő Metalulnak már nem maradt esélye megelőzni a Balotești-et. Mivel a szezon során a Pankota, a Berceni, a Tatrang és a Râmnicu Vâlcea-i CSM is visszalépett, immár az öt kiesőhely mindegyike elkelt a Liga 2-ben.

Már az is korábban biztossá vált, hogy a most hétvégén szabadnapos Bukaresti Juventus (69 pont) feljut az élvonalba, így már csak a feljutást jelentő második, valamint az osztályozót érő harmadik helyért maradtak harcban a csapatok. Utóbbit most a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (58 pont) foglalja el, mivel vasárnap 1-1-es döntetlent ért el a hatodik helyen álló Târgoviște vendégeként, így megelőzte őt a Tatrang ellen játék nélkül győző UTA (59).

A két erdélyi csapatot egyetlen pont választja el egymástól, reális veszélyt pedig már csak a Mioveni jelent rájuk.

Az Argeș megyei gárda a Clinceni ellen aratott 3-2-es győzelmével 57-re növelte pontjai számát, és három ponttal előzi meg a csőd szélén álló Brassót. A hetedik helytől lefelé már senkinek sem maradt esélye elcsípni az osztályozót.

A 33. forduló többi eredménye: Suceava–Nagyváradi Luceafărul 2-0, Râmnicu Vâlcea–Afumați 0-3 (játék nélkül), Temesvári ASU Poli–Călărași 4-1. A következő fordulóban a Sepsi OSK nyer játék nélkül mérkőzést, miközben az UTA a Clinceni, a Mioveni pedig a Brassó vendége lesz.