Élre ugrott az FK Csíkszereda a székely rangadó megnyerésével

Zátyi Tibor 2017. május 07., 14:43

Az FK Csíkszereda nyerte meg 4-1-re a székely „El Clásicót” Székelyudvarhelyen, a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság hétvégi 26. fordulójában.

Fotó: Pál Árpád

A több mint négyszáz szurkoló előtt rendezett szombati rangadón a favoritnak számító vendégek az első percektől érvényesíteni tudták akaratukat, és beszorították ellenfelüket a saját térfelére. A nyomás a nyolcadik percben érett góllá Tamás Nándor révén. Ezt követően ugyan az SZFC többször eljutott a megyeszékhely csapatának tizenhatosa elé, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani.

A szünetig meddő mezőnyjátékot hozó mérkőzés a térfélcserét követően „pörgött fel", amikor Bajkó Rajmond elfektette a kapust a csíki előny növeléséhez (51. perc). Öt perccel később már duplázott, ezért Bogdan Panait 79. percben értékesített büntetője már csak szépségtapasz volt a végül Tamás duplázása (86. perc) után fölényesen nyerő riválissal szemben.

Sikerének köszönhetően az FK Csíkszereda (56 pont) visszaállt az első csoport élére,

mivel a korábbi listavezető Szászhermány (55 pont) 1-0-ra kikapott az Avântul Valea Mărului otthonában. A 22 ponttal maradt udvarhelyiek eközben lecsúsztak a kiesést jelentő 13. helyre, mivel a Pașcani a Galacon elért 2-2-es döntetlennel beérte őket és jobb gólkülönbségével előzött.

Fotó: Pál Árpád

Az SZFC-t edző Vágó Attila nem leplezte csalódottságát, de elismerte, hogy a csíkiak jobbak voltak, az elkövetett hibákat „könyörtelenül" kihasználták. Lengyel Roland, az FK szakvezetője úgy véli, hogy Tamás első gólja „megadta a ritmust", és végig nagyon jól játszottak.

Most egy kicsit fellélegezhetünk, hiszen saját kezünkben a sorsunk. Négy mérkőzésünk van hátra, és a csapatot képesnek tartom arra, hogy mindet megnyerjük" – nyilatkozta.

Ezt legközelebb kedden 18 órakor, a Râmnicu Sărat vendégeként bizonyíthatja, miközben a Székelyudvarhelyi FC másnap a Szászhermány otthonában lép pályára. A harmadik csoportban a SCM Pitești már szombaton bebiztosította feljutását.