Oszlopnak csapódott az Erdélyi Rali egyik csapata

Krónika 2017. május 06., 15:16

Balesetet szenvedett szombaton a Kolozs megyében zajló Erdélyi Rali (Transilvania Rally) egyik versenyzőpárosa.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint Chevon Lim és Martijn Wydaeghe az 5. mért szakaszon, Valea Fericirii térségében Hyunday 120 R% típusú gépkocsijával kisodródott a pályáról, és nekiütközött egy oszlopnak.

A helyszínre sietett mentősök a pilótánál fejsérüléseket, a navigátornál mellkasi zúzódásokat állapítottak meg, de mindkettejük állapotát stabilizálták, majd a Kolozs megyei klinikai kórházba szállították őket – közölte Cristian Ursu, az Erdélyi Rali orvosa.

A verseny szervezői elmondták, az 5. mért szakaszt a baleset miatt megszakították, a verseny a többi mért szakasszal folytatódik.

A verseny orvosa később közölte, a balesetet szenvedett egyik versenyző kórházban marad. Cristian Ursu szerint a balesetben érintett Hyundai i20 R5 típusú gépkocsit vezető, dél-koreai Chevon Lim kisebb fejsérülést, illetve zúzódásokat szenvedett, és vélhetően két napig kell kórházban maradnia. Martijn Wydaeghe segédpilóta enyhébb zúzódásokkal megúszta a balesetet, őt még szombaton kiengedik a kórházból. 

Az Erdélyi Rali május 4-e és 6-a között zajlik Kolozs megyében. A verseny idén első alkalommal a Tour European Rally (TER) egyik állomásának is számít.