Tanácsokkal segítik a pályázó cégeket Hargita megyében

Krónika 2017. május 04., 12:14

Online platform létrehozásával támogatná az uniós forrásokra pályázó cégeket a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség. A megyei intézmény pályázatíró és konzultáns cégek segítségével biztosítana online tanácsadást a pályázati anyagok elkészítéséhez.

„Sok vállalkozó szeretne pályázatot íratni, de nem tudja, kihez forduljon, elvész az információáradatban” – hívta fel a figyelmet közleményében a Hargita Megyei Tanács sajtóirodája. Kifejtik, a megyei tanács alintézményeként működő fejlesztési ügynökség képviselői a vállalkozói szférával folytatott egyeztetéseken szembesültek a problémával. Ennek nyomán döntöttek úgy, hogy tanácsadó szolgáltatást indítanak, amely elsősorban a vállalkozói szférát célozza.

Az online platformon a pályázni akaró magán- és/vagy jogi személyek kérdéseket küldhetnek az ügynökségnek, amelyeket az továbbít a pályázatíró cégeknek, a szakemberek válaszát pedig eljuttatja a kérdezőnek.

Kifejtik, a kezdeményezés célja a potenciális pályázók tájékoztatása és segítése, hogy le tudják hívni az EU-s forrásokat. Az érdeklődők az investinhargita.ro honlapon, a Hasznos információk – Pályázatok – Pályázati kérdések menüpont alatt küldhetik be kérdéseiket (https://investinhargita.ro/hu/node/1334).

A közvetítés mellett a fejlesztési ügynökség egy olyan platform elindítását is tervezi, amely összesíti a Hargita megyei pályázatíró cégek elérhetőségit. Ezzel is segítenék a vállalkozókat abban, hogy könnyebben megtalálhassák a pályázatokkal kapcsolatos információkat, mutatnak rá. Az egyszeri bejelentkezés után a platform ingyenes népszerűsítési lehetőséget biztosít a pályázatíró cégeknek. Ezek bérmentesen regisztrálhatnak az adatbázisba a https://investinhargita.ro/hu/node/add/project-developer-companies linkre kattintva.