Rusz: a Sepsi SIC újabb aranya bizonyítja, az első sem volt véletlen

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 04., 00:06

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata címvédésével bebizonyította, hogy nem véletlenül ért fel a csúcsra a bajnokságban – értékelt a a Krónikának Rusz István. A klubmenedzser szerint az elmúlt évtized legerősebb szezonján vannak túl.

Fotó: Facebook/Sepsi SIC - Szigyártó Szabolcs

„Az elmúlt tíz év legerősebb bajnokságán vagyunk túl, és örülök, hogy meg tudtuk mutatni: a tavalyi aranyérmet nem véletlenül hódítottuk el” – értékelt lapunknak Rusz István, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női élvonalbeli kosárlabdacsapat menedzsere. A szezont címvédéssel záró háromszékiek, mint ismeretes, a Kolozsvári Universitateát múlták felül a döntőben 3-1-es összesítettel – ahogyan a szakágvezető vallja: a „lélekjelenlétük” és a „fókuszálásuk” meghozta az eredményét.

Mint megtudtuk, a csapat tagjai pénteken utaznak haza, utána pedig már megkezdik előkészíteni a következő idényt. A nemzetközi szereplés gondolatával kacérkodnak idén is, ám amíg a költségvetésük nem körvonalazódik, Rusz nem tudott biztosat mondani.

Egyelőre csak annyi ismert, hogy a következő idényben is Zoran Mikes lesz a vezetőedző, a keretet viszont csak később állítják össze.

Arra számít, hogy jövő héten már tudni fogják, mekkora összegből gazdálkodhatnak, hogy utána igényeikhez és lehetőségeikhez mérten megkezdik a tárgyalásokat a játékosokkal.
Mint kiderült, a magántámogató-keresést a sorozatban elért második bajnoki cím sem könnyítette meg. „Nagyon nagy sajnálattal mondom, nemhogy megkeresés nem jön, de mi is hiába megyünk szponzorok után” – mutatott rá Rusz. Megjegyezte, hogy a város ipara megszűnt, és bár köszönik azoknak a vállalkozóknak a segítségét, akik mellettük állnak, másokat – különösen a megyén kívülieket – szinte lehetetlen megszólítaniuk.

Rusz egyébként vezetőbizottsági helyre pályázik a Román Kosárlabda-szövetség pénteki tisztújító közgyűlésén, mert szerinte rendkívül fontos lenne, hogy a női szakág is megfelelően legyen képviselve. Az új rendszert – amely szerint átalakították a tanácsot – ugyanakkor nem tartja szerencsésnek, mivel előzetes jelölési kritériumok hiányában

előfordulhat, hogy a vezetőbizottságba kizárólag férficsapatok illetékesei kerülnek majd be, és így még hátrányosabb helyzetbe kerülhet a női szakág.

Az elnökválasztásról kérdezve jelezte, nincs különösebb pártfogoltjuk, a mostani tisztújítás olyan, amelyen „túl kell esni”. A regnáló sportvezető, Hora Păun kihívója Bogdan Rădulescu, Rusz mellett pedig Dragoș Mircea Barbu, Mircea Cristescu, Oliver Horațiu Floca, Adriana Pricop és Șerban Sere pályázik tagságra a felnőtt­bajnokságok irányítótanácsában.