Kezdetét vette a kolozsvári diákok „űrutazása”

Bede Laura 2017. május 03., 19:04

Fesztiválhangulatú felvonulással és villámcsődülettel kezdődött el szerdán a kolozsvári Főtéren a 24. KMDSZ Diáknapok.

Fotó: KMDSZ

A Törökvágásra kiérkező csapatok az idei rendezvény tematikája, az űrutazás alapján adták elő bemutatkozó műsoraikat. Az eseményre 56 csapat nevezett be, amelynek tagjai a három éve bevezetett újításnak megfelelően 19 klánba szerveződnek, és 50 különböző versenyszámban mérkőzhetnek meg.

A szervezők idén törekedtek arra, hogy egyensúlyba kerüljenek a különböző típusú programok, ezért ugyanannyi sport- és kulturális vetélkedő lesz, mint kocsmajáték. A vasárnapig tartó rendezvénysorozaton számos lemezlovas felel az egyetemisták hangulatért:

Shiver, Dodo, Hunay, Mini Crew, Chris Lawyer, Detour, Pici, Thomas, Johnny, valamint a zárónapon színpadra lép az elektronikus tánczenét játszó Cloud 9+ együttes és Andriss.

A diáknapok ideje alatt Mărăşti–Törökvágás-, illetve Monostor–Törökvágás-útvonalon közlekednek a különjáratok. Egy jegy ára 3 lejbe kerül, amit a buszon felszálláskor vagy a Törökvágáson lehet megvásárolni a bulisátor infópontjánál esténként 22–2 óra között, ugyanitt lehet megvenni a napijegyeket a bulikra.