Liga 2: haldoklik a Brassói FC

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 03., 17:31

A Brassói FC 2-1-re kikapott kedden a Brăilától a másodosztályos labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, és így 53 ponttal maradt az összetett ötödik helyén.

Fotó: Lastegaru.net

Noha esélye még maradt az előrelépéshez, a barcaságiak már csak a „túlélésre" rendezkedtek be, illetékeseik szerint ugyanis minimális esélyük van arra, hogy elkerüljék a csődöt. Bár a bíróság szerdán szeptemberre halasztotta az eljárás lezárását, Florentin Petre másodedző már csak abban bízik, hogy a Steaua (FCSB) tulajdonosa, George Becali átutalja az Alexandru Chipciu átigazolásából rájuk eső részt, hogy abból kifizessék a futballisták bérét.

A klub hivatalos közleménye alapján a megbízott ügyvivő, Vasile Dochiță már kedd este egy ciklus lezárásáról beszélt az öltözőben, és

mivel semmi pénz nincs a számláikon, szabad utat engedett a futballistáknak a távozáshoz. Ezzel együtt az idényt még mindenképp szeretnék „emelt fővel" befejezni.

Legközelebb szombaton, Resicabányán kell pályára lépniük, miközben a Mioveni pénteken a Clinceni-t fogadja, a Sepsi OSK pedig vasárnap 11 órakor Târgoviștén lép pályára. Az UTA játék nélkül nyeri 3-0-ra a bajnokságtól már visszalépett Tatrang elleni mérkőzését, a Juventus pedig szabadnapos lesz a 33. fordulóban.