Alain Delon lesz a TIFF díszvendége

Krónika 2017. május 03., 13:35

A francia és európai filmművészet emblematikus alakja, a 81 éves Alain Delon lesz a június 2. és 11. között szervezendő, 16. Transilvania Filmfesztivál (TIFF) díszvendége, aki első ízben érkezik Romániába – közölték a szervezők.

A mozicsillagot, aki nézők millióinak szívébe lopta be magát, minden idők egyik legsármosabb férfiszínészének tartották rajongói évtizedeken keresztül. A fesztivál életműdíjjal tünteti ki a francia művészt, akinek tiszteletére június 9-én a Főtéren vetítik le az Egy zsaru bőréért (Pour la peau d'un flic, 1981) című francia thrillert, amelyet Alain Delon rendezőként és főszereplőként is jegyez. A vetítésre jegyeket a www.biletmaster.ro oldalon, valamint a TIFF-alkalmazáson keresztül vásárolhatnak az érdeklődők.

Örülök, hogy idén egy világhírű filmszínésszel, egy élő legendával találkozhat a fesztivál közönsége. Alain Delont több generáció szereti és csodálja, az ő látogatása az idei TIFF fénypontja lesz" – nyilatkozta Tudor Giurgiu filmrendező, a TIFF igazgatója.

Alain Delon 1935. november 8.-án született, nemcsak színész, de rendező és producer is. Az 1950-es évek végétől filmez. Az 1960-as években készült filmjeivel vált ismertté, és népszerűségét sikerült tartósan megőriznie, több tucatnyi alkotásban játszott. Az 1980-as években rendezőként is bemutatkozott.

{K1}