Fellendítenék a bihari gyógyturizmust

Krónika 2017. május 03., 12:55

Az egészségügyi turizmus beindításával lendítené fel a térség idegenforgalmát a Bihar megyei önkormányzat, Pásztor Sándor megyei tanácselnök kezdeményezésére.

A Newsbihor.ro hírportál szerint Pásztor korábban tárgyalt az egészségügyi szférában működő egyesületek, klinikák képviselőivel, valamint a Nagyváradi Egyetem földrajz és turizmus szakos tanáraival, és arra a következtetésre jutottak, hogy

Bihar megye főként fogászati, radiológiai, gasztroszkópiai, valamint plasztikai sebészeti szolgáltatásaival tudna még több határon túli turistát a régióba csalogatni.

Ezeken a területeken ugyanis a Bihar megyei egészségügyi intézmények korszerű felszereléssel rendelkeznek, ráadásul jóval olcsóbban dolgoznak, mint nyugati kollégáik – tette hozzá Adrian Simon, a megyei tanácselnök tanácsosa.

Mint mondta, a gyógyturizmus fellendítése céljából komplett – akár üdüléssel is egybekötött – szolgáltatáscsomagokat kell összeállítani, amelyekkel a kedvezőbb árak miatt akár az angol, német vagy olasz turistákat is meg lehetne szólítani. Ugyanakkor a nyugaton dolgozó román állampolgároknak is ajánlanák ezeket a szolgáltatásokat, akik rendszerint itthon töltött vakációjuk alatt járnak kezelésekre.

A kezdeményezést az is segíti, hogy a nagyváradi nemzetközi légikikötő robbanásszerűen fejlődik, a megyeszékhelyről már menetrend szerinti külföldi járatok indulnak Olaszországba, Spanyolországba, ősztől pedig Németországba, Angliába és Hollandiába is indulnak oda-vissza járatok.