Új diák polgármestere lesz Udvarhelynek

Dávid Anna Júlia 2017. május 03., 12:51

Parádés felvonulással, a hét csapat bemutatkozójával, valamint kampánybeszédekkel startolt a 25. alkalommal rendezendő Székelyudvarhelyi Diáknapok. Az egyhetes rendezvénysorozat programjáról keddi sajtótájékoztatón számolt be az Udvarhelyi Fiatal Fórum.

Fotó: Barabás Ákos

A szervezőcsapat – Vass Orsolya, Török Tünde, Vass Tófalvi Adrián és Dósa Eszter – a huszonötödik évforduló alkalmából olyan régi programokat is újjáéleszt, mint a szépségverseny vagy a diákpolgármester-választás. A diáknapokon lesz számháború a székelyudvarhelyi parkban, táncház, rendhagyó tanórákat is szerveznek az ifjúsági házban, valamint éjszakai felfedező túrát a városban.

A szervezők elmondták, szombaton sportnapot tartanak a Septimiában, a vasárnapi szejkefürdői UFF-majálison többek között főzőversenyen, slam bajnokságon, kincskeresésen, illetve boxermaratonon mérhetik össze tudásukat, kreativitásukat a csapatok. A rendezvénysorozat nyitónapján a Csabika és a bandája zenekar szórakoztatta a diáksereget, a szombati záróbulin pedig a Cilatomband és Aururevoir ad koncertet.

A diáknapokon több mint háromszáz fiatal vesz részt aktívan, az idei diák polgármesterre pénteken délután kettő és négy óra között személyivel lehet szavazni a városi könyvtár előtti parkolóban.

A szervezők azt tervezik, hogy a nyertes csapat számára lehetőséget nyújtanak arra, hogy eltöltsenek egy napot a városházán, és „belekóstoljanak” a városvezetés munkájába.

Fotó: Barabás Ákos

A szervezők elmondták, a nagyváro­sok hasonló rendezvényeivel ellentétben nem jellemző, hogy a csapatok évről évre ugyanabban a felállásban jelentkeznek a vetélkedőre – az udvarhelyiek mindig saját témát választanak, mindig valami újítással állnak elő.

Az esemény, valamint a részletes program a www.diakpolgarmester.ro honlapon, valamint a rendezvény közösségi oldalán is követhető, ugyanott láthatók fotók, illetve az előzetesen elkészített flashmobvideók is.