Ötmillió lejes többletbevétel Sepsiszentgyörgy költségvetésében

2017. május 02., 16:45

Márciusban fogadták el Sepsiszentgyörgy költségvetését, és április végén máris ki kellett egészíteni, mivel 5 millió lejjel, vagyis több mint egymillió euróval több folyt be a városkasszába.

A többletbevételből a tanintézetek, művelődési intézmények kapnak, útjavításra és a városi sportaréna villanyhálózatának kiépítésére is különítettek el pénzt.

„Nem számítottam arra, amikor elfogadtuk a költségvetést, hogy egy hónap után már jelentős összeggel ki tudjuk egészíteni. Ezt a pénzt ezúttal nem az Európai Uniótól vagy a román kormánytól kaptuk, hanem a személyi jövedelemadóból visszaosztott összeg volt több, mint amire számítottunk” – mondta Antal Árpád polgármester az április végi tanácsülésen, amikor a büdzsémódosításról szavaztak.  Az elöljáró kifejtette, ez azt jelenti, hogy

az év első négy hónapjában többet kerestek a sepsiszentgyörgyiek, vagy többen valósítottak meg jövedelmet, de az sem kizárt, hogy többen többet kerestek.

A személyi jövedelemadóból visszaosztott összeg 4,4 millió lejjel több, mint amire a költségvetés tervezésekor számítottak.

Antal Árpád elmondta, más tételeknél is növekedtek a bevételeik, így összesen ötmillió lejjel egészítették ki a költségvetést, így jelenleg a márciusban elfogadott 126,9 millió lej helyett évi 131,9 millió lejjel számolnak. A polgármester abban bízik, hogy az év végéig még lesz lehetőség pozitív kiigazításra, így ennél is nagyobb költségvetéssel zárják majd az évet.