Motivációhiányra panaszkodnak a jól elpáholt CFR-nél

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 01., 23:16

A Kolozsvári CFR és a Giurgiui Astra is kikapott az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság playoffjának hétvégi meccsein. Az alsóházban a Medgyesi Gaz Metan a Marosvásárhelyi ASA vendégeként rabolt pontot.

Fotó: gsp.ro

„Ha nem mi nyerünk, akkor nem is érdekel, hogy kié lesz idén a bajnoki cím” – mondta Vasile Miriuță, miután az általa edzett Kolozsvári CFR élvonalbeli csapata 3-0-ás vereséget szenvedett vasárnap hazai pályán attól a Craiovától, amelyik a Román Kupa elődöntőjének hazai meccsén még 1-0-s hátrányba került a Voluntari-ral szemben.

A kolozsvári szakember nem próbált mentséget találni a bajnokság felsőházi rájátszásában történtekre, ugyanakkor arra rámutatott:

nehéz ösztönöznie tanítványait, amióta biztossá vált, hogy nem vehetnek részt az európai kupasorozatokban.

A reméltekkel ellentétben ugyanis még nem zárult le a csődvédelmi eljárásuk, ezért a Liga 1-ben elfoglalt helyüktől függetlenül nem vehetnek részt az UEFA által szervezett nemzetközi bajnokságokban. Persze a bajnoki címet így is csábítónak tartották volna, a felsőházi rájátszás nyolcadik fordulója után viszont 33 ponttal maradtak a negyedik helyen – öt pontra a Viitorultól, és ugyanannyira az addig hét meccset lejátszó, FCSB névre váltott Steauától.

Az viszont már biztossá vált, hogy a szezont hat pont levonásával kezdő fellegváriakat a címvédő Giurgiui Astra már nem tudja beérni, Marius Șumudică együttese ugyanis 3-2-es vereséget szenvedett a Viitorul vendégeként, ezért két fordulóval a szezon vége előtt 26 ponttal maradt a playoff utolsó, hatodik helyén. Már csak azt az ötödik helyet csípheti el, amelyet egyelőre a Craiova birtokol 31 ponttal.

A Dinamo–FCSB örökrangadón hétfő este 2-1-es piros-fehér siker született (Hanca 34., 96. – mindkettőt 11-esből, ill. Pleașcă 54.), így nyílt maradt a bajnoki címért vívott csata: az FCSB és a Viitorul 38-38,  a Dinamo pedig 36 ponttal áll két fordulóval a vége előtt.

Az alsóház számára még hat forduló van hátra, de a Marosvásárhelyi ASA helyzete így is megpecsételődni látszik, miután egy újabb hazai pályás gól nélküli döntetlennel maradt sereghajtó (13 pont) a mezőnyben. Most a Medgyesi Gaz Metannal osztozott a pontokon, legközelebb pedig sorsdöntő csatát vív azzal a Chiajnával, amelyik ugyancsak 0-0-ával zárt hétvégén a Iași ellen, és beérte az összetettben a Voluntari ellen 3-1-es vereséget szenvedő Târgu Jiu-i Panduriit (17 pont). A Temesvár–Botoșani találkozó hétfőn este 1-1-gyel zárult.