Vízum nélkül utazhatunk május elsejétől Kanadába

Krónika 2017. május 01., 18:33

Vízum nélkül, elektronikus beutazási engedéllyel utazhatnak Kanadába május elsejétől azok a román állampolgárok, akiknek az elmúlt 10 évben volt ideiglenes kanadai letelepedési engedélyük, vagy akik érvényes amerikai vízummal rendelkeznek.

A bukaresti külügyi tárca hozzáteszi, az eTA legtöbb hat hónapos kanadai tartózkodásra jogosítja fel a román állampolgárokat, és csak azokra érvényes, akik turisztikai vagy látogatási céllal utaznak az észak-amerikai országba.

Az eTA megszerzézéhez a minisztérium a következő linket ajánlja. Az alkalmazás hétfőn 16 órától aktív a román állampolgárok számára.Nincs szükségük elektronikus beutazási engedélyre azoknak, akik még érvényes kanadai vízummal rendelkeznek.

A külügyi tárca ugyanakkor figyelmeztet, hogy a munkavállalási vagy tanulmányi célú beutazás Kanadába továbbra is vízumhoz kötött.

Az elektronikus beutazási engedély 7 kanadai dollárba kerül, amit az on-line alkalmazás kitöltésekor kell befizetni. Aki túllépi az engedélyezett 6 hónapos tartózkodási időt, azt kitoloncolhatják Kanadából, és egy későbbi beutazási engedély megszerzése is kérdésessé válik – szerepel az Agerpres által ismertetett külügyminisztériumi közleményben.