Medve sebesített meg két juhászt Csíkszereda közelében

Krónika 2017. május 01., 17:22

Medve sebesített meg két juhászt vasárnapról hétfőre virradó éjszaka egy Csíkszereda közeli esztenánál. A két férfit kórházba szállították, életük nincs veszélyben.

(képünk illusztráció) Fotó: Pál Árpád

Az első információk szerint a juhász testvérpárt az esztenánál támadta meg a medve, egyiküket a kezén, a másikukat jobb lábfején és vádliján harapta meg.

A testvérpárt apjuk mentette meg, aki elkergette a nagyvadat.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője elmonda, a megsebesült juhászokat a SMURD és a mentősök szállították kórházba, életük nincs veszélyben.

Demeter Ferenc, a csíkszeredai kórház menedzsere hétfőn érdeklődésünkre elmondta, a sérülteket a kórház járványosztályán ápolják.

Egyiküknek a lábszára sérült könnyebben, míg a másik áldozatnak az egyik felső ujjpercét harapta le a vadállat – közölte.

Hargita megyében tavaly 176 esetben támadtak emberre vadállatok, ebből 124 medvetámadás volt. Ezek következtében hatan kerültek kórházba, köztük egy 12 éves kislány. Az élelmet kereső vadállatok elsősorban a nyájakat, és az ezeket őrző pásztorokat, valamint az erdei gyümölcsöt és gombát szedő embereket veszélyeztetik.