„Bearanyozva” tér haza Kolozsvárról a Sepsi SIC

Krónika 2017. április 28., 02:04

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata csütörtök este megvédte bajnoki címét: a döntő negyedik, kolozsvári mérkőzésén 85:76-ra nyert az Universitatea vendégeként, így összesítésben 3-1-re megnyerte az aranycsatát.

Fotó: A Sepsi SIC Facebook-oldala

Az U az első és a harmadik negyedben több pontot szerzett ellenfelénél, és szűk négy perccel a lefújás előtt még döntetlenre állt a címvédővel szemben (70:70), ám ezután

a favoritnak tartott Sepsi SIC sorozatban nyolc pontot szerzett, és már nem engedte ki kezéből a klub történetének bajnoki aranyát érő győzelmet.

A végén a szurkolóikkal együtt a lelátón ünneplő háromszéki játékosok közül hárman is 20 pontnál többet szereztek: Chalysa Janee Shegog és Annemarie Gödri Părău 22-22, Tyaunna Dominique Marshall pedig 21 ponttal vette ki részét a sorsdöntő sikerből. A hazaiak közül Taneisha Harrison 21 ponttal volt a legeredményesebb.

A bajnokság végeredménye: 1. Sepsi SIC, 2. Kolozsvári U, 3. Brassói Olimpia, 4. CSM Târgoviște, 5. Aradi ICIM, 6. Galaci Phoenix, 7. Szatmárnémeti VSK, 8. CSBT Alexandria, 9. Marosvásárhelyi Sirius 10. CS Poli Național Iași.