Több száz fuvarozó tiltakozik a román kormány épülete előtt

Krónika 2017. április 26., 11:37

A rendőrség becslései szerint több mint 400 taxi, 90 kisbusz és 500 személy vonult ki szerda reggel a román kormány épülete előtti térre, ahol a kalóztevékenység ellen tiltakozik a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR).

Fotó: Elena Deac/Adevărul

A tiltakozás este 9 óráig tart a tervek szerint. A tiltakozók képviselőinek egy csoportja bement a Victoria-palotába a hatóságokkal tárgyalni.

A szállítók azt szeretnék elérni, hogy a kormány helyezze törvényen kívül az összes online platformot, amely engedély nélkül foglalkozik személyszállítással, amelyek nincsenek bejelentve és nem fizetnek adót, illetve azokat is, amelyek anélkül fuvaroznak különböző útvonalakon, hogy versenytárgyaláson nyertek volna erre jogot. A fuvarozók többek között a bérfuvarozóként működő Uber applikáció tevékenységének rendezését is követelik.

A szervezők számításai szerint a nap végére akár 4 000-7 000 jármű vonulhat ki Bukarest központjába. A tiltakozás miatt a fővárosban több útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.