Élőben közvetítette lánya megölését egy thaiföldi

Hírösszefoglaló 2017. április 25., 16:48

Egy thaiföldi férfi élőben közvetítette 11 hónapos lánya meggyilkolását, majd saját öngyilkosságát az egyik népszerű közösségi oldalon – mondta el a helyi rendőrség kedden.

A phuketi hatóságok figyelmét a férfi barátai hívták fel a történtekre. „Már halott volt, amikor megérkeztem hozzájuk hétfő délután\" – mondta az AFP francia hírügynökségnek Dzsullausz Szuvannin hadnagy, aki az elsők között ért a tetthelyre. Hozzátette, hogy a holttestek mellett egy okostelefont találtak.

Az MTI közölte, a rendőrség szerint a családi drámát megelőzően a férfi összeveszett lánya anyjával. A phuketi kormányzó arra kérte a thaiföldieket, hogy ne osszák meg a gyilkosságról és az öngyilkosságról készült négyperces felvételt, ennek ellenére kedd délután még mindig több thaiföldi oldalán fent volt a videó.

Az eset mindössze néhány nappal azután történt, hogy az egyesült államokbeli Clevelandben egy 37 éves férfi végzett egy általa véletlenszerűen, az utcán kiválasztott, nyugdíjas korú férfival, tettét pedig megosztotta a közösségi oldalon. A gyilkos három napig menekült a hatóságok elől, végül végzett magával. A clevelandi bűncselekményt követően Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal készítője bejelentette, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő többé, vagyis ne kerülhessenek fel a közösségi oldalra ilyen szörnyűségek.

De nem is ez volt az első alkalom, hogy valaki az interneten közvetített egy gyilkosságot. Februárban Chicagóban követtek el hasonló módon egy kettős gyilkosságot.