Kolozsvári siker Szentgyörgyön a női kosárdöntő első meccsén

Krónika 2017. április 21., 17:26

A Kolozsvári Universitatea nyerte a női kosárlabda-Nemzeti Liga döntőjének első mérkőzését, miután csütörtök este, a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban 66:64 (12:12, 15:18, 19:12, 20:22) arányban legyőzte a címvédő Sepsi SIC együttesét.

Fotó: Gyurkó-Henning Balázs/Crow Security

A fordulatos, kiegyensúlyozott mérkőzés első félidejének végén a hazaiak 30:27-re vezettek. Az Agerpres beszámolója szerint az U fordított, és az utolsó 10 perc előtt 46:42-re vezetett. 13 másodperccel a vége előtt ismét a hazaiak voltak jobbak két ponttal (63:61), de Taneisha Harrisonnak egy hihetetlen hárompontos találatával 63:64-re alakult az eredmény, és még mindig volt 8 másodperc.

A Sepsi SIC nem tudott élni az utolsó támadás esélyével, Marshall egy nagyon szerencsétlen passzal próbálkozott Shegog irányába, amire lecsapott Mandache, akit csak szabálytalanul lehetett megállítani – mindkét büntetőjét érvényesítette (63:66). Elviekben még volt esély a fordításra, hiszen négy másodperc maradt, ám a kolozsvári lányok azonnal szabálytalankodtak, így elkerülték azt, hogy a SIC hárompontossal próbálkozzék; a háromszékiek a megadott két büntetőből egyiket érvényesítették, így alakult ki a végeredmény.

A győztes csapat legeredményesebb játékosa a dupla-duplát produkáló Brittany Janelle Denson volt (16 pont, 14 lepattanó), miközben Taneisha Harrison 17, Andra Mandache15 pontig jutott. A Sepsi SIC-ből Tyaunna Dominique Marshall 19 pontot szerzett, Chandra Harris pedig szintén dupla-duplát ért el 14 ponttal és 10 lepattanóval.

A második meccsre pénteken este 7 órától kerül sor a Szabó Kati sportcsarnokban. A mérkőzést élőben közvetíti a Kolozsvári és a Marosvásárhelyi Rádió, valamint a Sepsi Rádió. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.