Súlyosan megsérült egy román tornász a kolozsvári Eb-n

Krónika 2017. április 19., 15:12

A román csapatból elsőként induló Laurenţiu Nistor súlyos sérülést szenvedett szerdán a kolozsvári torna Európa-bajnokságon, miután nyújtógyakorlata közben leesett a szerről. A mentőcsapat hordágyon vitte el a teremből.

A gyakorlat első felében Nistor nem tudott visszafogni a rúdra, és a szertől messzire, hasra esett. A mozdulatlan sportolót azonnal körbevették az edzők és az orvosok. Nistor a gerincére panaszkodott, ezért az orvosok rögzítették a nyakát és a nézők vastapsától kísérve hordágyon vitték ki a teremből.

Délután Adrian Stoica, a Román Torna Szövetség elnöke azt nyilatkozta, csak hátizomrándulást szenvedett a sportoló. „Nem súlyos Laurenţiu sérülése, úgy értettem, hogy csak egy hátizomrándulásról van szó. Esés után mozdulatlan maradt, mert az ütközés következtében elakadt a lélegzete. Úgy tudom, hogy jól érzi magát\" – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Stoica, aki szemtanúja volt az esetnek.

27 ország 274 sportolójának (168 férfi és 106 nő) részvételével szerdán kezdődött a kolozsvári sportcsarnokban a tornászok Európa-bajnoksága. Romániában legutóbb hatvan évvel ezelőtt szerveztek hasonló szintű rendezvényt. Romániát tíz tornász képviseli az Európa-bajnokságon. A női válogatott Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache és Cătălina Ponor, míg a férfi Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor és Andrei Ursache összetételű.

A versenyt szerdán 10 órakor nyitották meg, ezt követi a férfiak selejtezője estig. Csütörtökön 10:00 - 20:40 között női selejtezők. Pénteken 13:00 - 15:45 között férfi egyéni összetett verseny; 17:30 - 19:30 között női egyéni összetett verseny. Szombaton 13:30 - 16:40 között férfi szerenkénti döntők talajon, lólengésben és gyűrűn és női szerenkénti döntők ugrásban és felemás korláton. Vasárnap 13:30 - 16:40 között férfi szerenkénti döntők ugrásban, korláton és nyújtón és női szerenkénti döntők gerendán és talajon.

A tavalyi, berni Európa-bajnokságon Románia négy érmet nyert: Marian Drăgulescu ezüstérmet szerzett talajon és ugrásban, Cătălina Ponor pedig bronzérmet talajon és gerendán.