Becsületességből jelesre vizsgázott egy aninószai nő

Krónika 2017. április 14., 18:25

Egy 22 éves aninószai asszony átadott a rendőrségnek közel 50 ezer lejt, amelyet véletlenül kapott egy petrozsényi pénzváltó irodától, ahol 1 200 eurót akart beváltani – tájékoztat a Hunyad megyei rendőr-felügyelőség.

Az Agepres hírügynökség tájékoztatása szerint a pénztáros beváltotta az eurót, de elszámolta a pénzt, és az 1 200 eurónak megfelelő összeg helyett 12 ezer eurónak megfelelő lejt adott a kliensnek.

Miután rájött hibájára, a pénztáros azonnal értesítette a rendőrséget. A fiatal asszony azonban rövid időn belül jelentkezett a rendőrségen, és önként visszaszolgáltatta a pluszba kapott összeget. A rendőrség megköszönte a nemes gesztust az asszonynak és barátjának.

A héten ez a második ilyen eset a Zsil-völgyében: kedden egy petrozsényi férfi adott át a rendőrségnek 335 lejt, amit a város piacán talált a földön.

A rendőrség emlékeztet, hogy a talált pénzt, okiratokat vagy egyéb tárgyakat 10 napon belül át kell adni a rendőrségnek, ellenkező esetben bűnvádi eljárás indulhat a megtaláló ellen, és egytől három hónapig terjedő börtönbüntetés szabható ki rá, vagy pénzbírsággal sújtható.