KMDSZ Diáknapok: képzeletbeli űrutazás Kolozsváron

Kiss Előd-Gergely 2017. április 13., 17:21

Képzeletbeli űrutazásra hívják a kincses város diákságát a 24. KMDSZ Diáknapok szervezői – mintegy kétezer egyetemista részvételére számítanak a május 3–7. között rendezendő eseményen.

Fotó: Barabás Ákos

Az űrutazás lett a 24. KMDSZ Diáknapok tematikája, a kolozsvári egyetemistákat megszólító rendezvényt május 3–7. között szervezik. Lőrincz István, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke elmondta, az eseményre 56 csapat nevezetett be, akik a három éve bevezetett újításnak megfelelően 19 klánba szerveződnek, és 50 különböző versenyszámban mérkőzhetnek meg.

A KMDSZ elnöke hozzátette, idén jobban odafigyelnek az infrastruktúrára: készülnek a kedvezőtlen időjárási körülményekre is. Hogy elkerüljék a múlt évi negatív tapasztalatot – a részvevők az esős időjárás miatt sárban táncoltak – idén padlózott lesz a bulisátor, valamint pihenésre alkalmas teret is kialakítanak a diákok számára. Lőrincz István azt is kifejtette, az előadókat igyekeztek úgy kiválasztani, hogy az megfeleljen a diákság izélésének. Fellép DJ Shiver, DJ Mini, Chris Lawyer, a zárónapon pedig az elektronikus tánczenét játszó Cloud 9+ lép színpadra.

A koncertekre elővételben 69 lejért lehet bérletet váltani, napijegyeket pedig kizárólag a helyszínen lehet megvásárolni. Székely Kinga, a 24. KMDSZ Diáknapok főszervezője elmondta, a megnyitó a hagyományokhoz hűen idén is a Főtéren lesz, amelyet villámcsődülettel is megtoldanak, azt ugyanis a múlt évi kimaradás után kifejezetten igényelték a diákok. A csapatok bemutatkozó műsorait ezúttal is a Törökvágáson nézhetik meg az érdeklődők. Székely Kinga szerint törekedtek arra, hogy egyensúlyba kerüljenek a különböző típusú programok, ezért ugyanannyi sport- és kulturális vetélkedő lesz, mint kocsmajáték.