Tehetséges erdélyieket keres a magyarországi X-Faktor

Bede Laura 2017. április 13., 14:24

Nyolc erdélyi városban tart X-Faktor-meghallgatást az RTL Klub májusban: céljuk a lehető legtöbb tehetséges erdélyinek megadni az esélyt, hogy szerepelhessen a műsorban.

Fotó: Pinti Attila

Meghallgatást tart a magyarországi X-Faktor stábja Erdélyben, május 4-e és 7-e között nyolc városban mutathatják be énektudásukat a jelentkezők. „2017-ben is folytatódik az RTL Klubon az utóbbi évek legsikeresebb és legnézettebb tehetségkutató show-ja, az X-Faktor. Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Danics Dóra, Tóth Andi és Opitz Barbara után valakinek ismét esélye lesz arra, hogy győztesként állhasson az X-Faktor színpadán. Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor gyere el, viszont ha a színpad nem a te tereped, de egy barátod, ismerősöd vagy bárki a környezetedből szeret énekelni, ne habozz, nevezd be őt\" – olvasható a tehetségkutató felhívásában.

A fellépőket arra kérik, vigyenek magukkal zenei alapokat pendrive-on vagy CD-n, vagy akusztikus hangszert, amin kísérni tudják magukat. A zenekaroktól bemutatkozó anyagot várnak. A meghallgatások május 4-én kezdődnek 14 órától a szatmárnémeti Music\'at Caffe & Pub kávézóban, ugyanezen a napon 21 órától a nagyváradi Gekko Pubban léphetnek fel az előadók. Az előválogatók május 5-én 13 órától a kolozsvári Bulgakov kávéházban folytatódnak, majd 20 órától a marosvásárhelyi G. Caféban mutatkoznak meg a tehetségek. Az X-Faktor-meghallgatás következő állomása május 6-án a gyergyószentmiklósi Green Café, valamint 21 órától a székelyudvarhelyi Broadway Pub & Grill House. A jelentkezők május 7-én 13 órától felléphetnek a csíkszeredai One Caffe presszóban, illetve 20 órától a sepsiszentgyörgyi Old Man\'s Pub kávéházban.

Magyarországon a meghallgatások már február 26-án elkezdődtek és május 26-áig tartanak.
Az X-Faktor licencszerződésen alapuló zenei tehetségkutató műsor, amely az RTL Klub csatornáján látható. A műsor magyar verziója követi az eredeti brit The X Factor című show-műsorban alkalmazott szabályrendszert, és a jelentkezők elbírálásában az éneklés mellett itt is fontos szerepet játszik az előadásmód, beleértve a külső megjelenést és a tánctudást is.

A válogatók, a táborban zajló meghallgatás, valamint a látogatás a mentorok házában felvételről kerül adásba. Az élő adásokat a Media Center Camponában, a 3-as stúdióban – az RTL Klub és az ország legnagyobb tévéstúdiójában – veszik fel. Kategóriánként hárman-hárman, összesen 12-en indulnak az élőműsor-sorozatban. Az egyes döntőkben a versenyzők mindig az adott témának megfelelő stílusú dalt énekelnek. A műsor végén az a két előadó, akik a nézőktől a legkevesebb szavazatot kapták, párbajozni kényszerülnek, azaz egy-egy újabb dalt kell előadniuk. Ezután kettőjük közül a négytagú zsűri szavazással dönti el, hogy ki esik ki. Szavazategyenlőség esetén a kieső az, aki kevesebb nézői szavazatot kapott.