Megkezdi a gázolaj-támogatás kifizetését az APIA

Krónika 2017. április 11., 11:12

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) szerint kedden kezdik meg a 2016-os év utolsó negyedévéhez tartozó, megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetését. A hét végéig 8 836 gazda megkapja a támogatást.

Fotó: Pál Árpád

Az ügynökség felhívja a figyelmet arra, hogy folyó év május 2-áig be kell nyújtani a 2017-es év első negyedévéhez (január 1.– március 31.) tartozó megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetési kérelmeit.

Az Agerpres hírügynökség emlékeztet, hogy az állami támogatás a mezőgazdaságban levő gépesített munkálatok elvégzéshez felhasznált gázolaj szabványos jövedéki adója és a csökkentett jövedéki adója közötti különbség visszafizetése formájában történik, vagyis idén 1,4185/1 liter gázolaj. Az állami támogatás a mezőgazdasági termelők részére kerül odaítélésre, tevékenységük területének függvényében, azaz növénytermesztés, állattenyésztés és/vagy földterületi javítások.

A megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetési kérelmeit a megyei vagy Bukarest APIA-központjaihoz lehet benyújtani.