Hétköznapi hősöket keres a Nőileg magazin

Iszlai Katalin 2017. április 05., 12:19

Hároméves születésnapját ünnepli áprilisban a Nőileg magazin, ebből az alkalomból indították el a Mutass jó példát! elnevezésű programot.

Fotó: Urbán Erik OFM/Facebook

 

A verseny egy évig tart, és minden hónapban egy vagy több erdélyi megyében zajlik, illetve az ott élőkre vonatkozik: áprilisban Hargita, májusban Kovászna, júniusban Bihar, júliusban Maros, augusztusban Kolozs, szeptemberben Brassó, Szeben, Fehér és Hunyad, októberben Arad és Temes, novemberben Szatmár, jövő januárban pedig Szilágy, Máramaros és Beszterce megyében keresik a példaképeket.

A jelölési űrlapot a Nőileg magazin közösségi oldaláról lehet letölteni. A verseny és a jelölés magyar nyelven történik, de a jelölt lehet bármely Erdélyben élő, bármely nemzetiséghez, felekezethez tartozó nő és férfi, akinek az életmódja figyelmet érdemel. A jelölés Hargita megyére vonatkozóan április 3. és 16. között lehetséges, az űrlapon fel kell tüntetni a jelölő és a jelölt adatait is. Az elbírálást egy öttagú zsűri végzi, a hónap jelöltjének választott személy a Nőileg magazin címlaposa lesz, és két főre szóló utazást nyer, illetve további két jelölttel készített interjút a magazin honlapján és közösségi oldalán jelenítenek meg. A verseny idején szervezett közönségtalálkozókon több jelöltet is bemutatnak. A jövő áprilisi záróeseményen átadják majd Az év büszkesége! díjat is, valamint a jelölők között minden hónapban 3 féléves előfizetést sorsolnak ki.

Sebestyén Kinga, a Nőileg lapigazgatója elmondta, a hároméves születésnapra mérföldkőként tekint, és örül annak, hogy mára a lelkes és jól összekovácsolódott csapat mellett egy stabil és egyre növekvő olvasótábor is kialakult. A magazin munkatársai végeztek egy felmérést az előfizetők körében, amelyből kiderült, hogy a kultúra, a hagyományok és a szórványban élők történetei a legnépszerűbb témák, a horoszkóp egyáltalán nem érdekli az olvasókat, ezért a következő számtól ki is veszik azt a lapból.