Ismét bejön a vidék Kolozsvárra

Gyergyai Csaba 2017. március 30., 13:07

Újabb termékvásárra hívja az érdeklődőket az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete: április 8-án, szombaton a Fogoly (Potaissa) utcában helyi és környékbeli gazdák, kistermelők kínálják majd portékáikat az érdeklődőknek. 

Fotó: Pál Árpád

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a Bejön a vidék! című rendezvény ötletgazdája az aranyosszéki gazdaszervezet, melynek az a célja, hogy lehetőséget biztosítson a környékbeli magyar gazdáknak, hogy találkozzanak a kolozsvári vásárlókkal. „Fogyasszunk minél több helyi terméket, ezzel támogatva a kistermelőket!” – írja a rendezvény Facebook-oldalán közzétett beharangozóban.

A vásárosok részvétele ingyenes, a szervezők a standokat is bérmentesen biztosítják. A gazdák jelentkezését a 0762-248686-os telefonszámon, illetve a kolozsgazda@gmail.com e-mail címen várják.
A Bejön a vidék! első kiadását tavaly november 5-én szervezték meg Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kolozsvári elnökének kezdeményezésére, akkor a vásárt a kolozsvári Apáczai Csere János-gimnáziumban szervezték meg, a sikeres rendezvényen több százan vettek részt.