Visszavont feljelentés, kibékültek a kolozsvári incidens érintettjei

Kiss Előd-Gergely 2017. február 27., 15:41

Visszavonta feljelentését hétfőn az a 30 éves Hargita megyei férfi, akit szombat hajnalban bántalmaztak Kolozsvár belvárosában – tájékoztatta a Krónikát Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő lapunknak elmondta: a rendőrségnek sikerült azonosítania azt a két fiatalt, akiket az agresszió elkövetésével gyanúsítottak, és ki is hallgatták őket. Ám a megyei kapitányságon a felek kibékülték, ennek következményeként a sértett visszavonta a feljelentését.

Carmen Jucan tájékoztatása szerint a felek a helyszínen tisztázták, hogy nem etnikai színezetű volt a konfliktus. A szóvivő hozzáfűzte, az incidenssel kapcsolatban emlegetett fegyverről – amelyiket az első híradások szerint elsütötték – kiderült, hogy gázspray, azaz nem bejelentésköteles fegyver.

A Krónika kérdésére a szóvivő elmondta: a feljelentés visszavonása még nem jelenti azt, hogy a támadó büntetlenül megússza az esetet, ugyanis a rendőrség garázdaság vagy közbotrány okozás miatt (még nem döntötték el, hogy milyen besorolást kap a cselekmény) bírságot tervez rá kiróni. „Az ilyen kisebb vétségeknél a bírság összege általában száz és ezer lej között változik\" – magyarázta Carmen Jucan.

Mint arról beszámoltunk, eredetileg a Stiridecluj.ro kolozsvári hírportál szemtanúra hivatkozva közölte, hogy szombat hajnalban Kolozsvár egy belvárosi utcáján amiatt került három fiatal összetűzésbe egy másik csoport tagjaival, mert magyarul beszéltek. A portál úgy tudta, hogy a dulakodásba torkollott szóváltásban lövések is eldördültek.

Viszont a rendőrség a vasárnapi kihallgatások alapján arra a következtetésre jutott, hogy a konfliktusnak nem volt etnikai színezete, az összetűzés pedig abból fakadt, hogy a helyszínen tartózkodó fiatalok közül az egyik azt hitte, a magyar fiúk rajta gúnyolódnak. A rendőrség szerint nem a nemzetiségük miatt bántalmazták a magyar társaság két tagját. Végül csak egyikük tett feljelentést vasárnap, ám ezt hétfőn vissza is vonta.