Rendőrség: nem volt etnikai színezete a kolozsvári incidensnek

Kiss Előd-Gergely 2017. február 26., 18:27

A rendőrség szerint nem a nemzetiségük miatt bántalmaztak két magyar fiatalt szombaton hajnalban Kolozsváron, a rendőr-főkapitányság úgy tudja, a konfliktus egy félreértésből fakadt.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délután a Krónikának elmondta, az előzetes információk szerint a kolozsvári Szappany (Tipografiei) utcában történt incidensnek nem volt etnikai színezete.

„A mai (vasárnapi – szerk. megj.) kihallgatások alapján a konfliktus abból fakadt, hogy a helyszínen tartózkodó fiatalok közül az egyik azt hitte, a magyar fiúk rajta gúnyolódnak. A szóváltás hamarosan fizikai erőszakba torkollt, a fiú agresszívé vált és megütötte az érkező fiatalokat\" – tájékoztatta lapunkat az esetről Carmen Jucan. A szemtanúk elmondása szerint a támadónál gázpisztoly is volt, de az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem lőtt a levegőbe vagy a magyar fiatalok irányába. Egyelőre az sem világos, hogy az elkövető bántalmazta-e áldozatait a fegyverrel.

A két fiatalt a sürgősségre szállították, emiatt csak vasárnap tudta kihallgatni őket a rendőrség – közölte továbbá a rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség vizsgálatot indított a támadó azonosítása és előállítása érdekében.

Eredetileg a Stiridecluj.ro hírportál számolt be arról szombaton, hogy bántalmaztak három fiatalt szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában. A portál szemtanúkra hivatkozva állította, hogy a fiatalokra azért támadtak rá, mert magyarul beszéltek.