Cristina Neagu hazatér Bukarestbe

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. február 21., 17:47

A román bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Bukaresti CSM-nél folytatja pályafutását Cristina Neagu.

A 2014-ben és 2015-ben a világ legjobb kézilabdázójának választott 28 éves balátlövő nyártól életbe lépő kétéves szerződésének aláírásáról a klubot fenntartó főpolgármesteri hivatal tájékoztatott kedden, hozzátéve, hogy a klasszis hivatalos bemutatását márciusra tervezik.

A pályafutását Brassóban kezdő bukaresti születésű sportoló, mint ismeretes, a Râmnicu Vâlcea-i Oltchimnál eltöltött évei után 2014-ben igazolt a Buducsnoszt Podgoricához. A montenegróiakkal BL-győztes kézilabdázót már korábban is próbálták hazacsábítani, ám eddig rendre szerződést hosszabbított a podgoricaiakkal. „Örülök, hogy hazatérek és annak, hogy most először lehetőségem lesz a szülővárosom csapatában játszani. Egyik nagy álmom, hogy egy romániai csapattal Bajnokok Ligáját nyerjek, és meggyőződésem, hogy erre a CSM-vel esélyem lesz\" – nyilatkozta Neagu. A Gazeta Sporturilor úgy tudja, hogy a közpénzből fenntartott bukaresti klub egy idényre 300 ezer eurót fog fizetni Neagunak, aki ezzel túlszárnyalja a hazai labdarúgó-élvonal legjobban fizetett játékosát, a nyártól 250 ezer eurós bérre számító Denis Alibecet.

A CSM különben kedden jelentette be azt is, hogy 2019-is szerződést hosszabbítottak a dán válogatott jobbátlövővel, Line Jorgensennel, valamint a francia balátlövő Gnonsiane Niomblával. A klubelnök Alin Petrache fontosnak tartja, hogy a csapatot tovább építsék, Neagu érkezésének üdvözlése kapcsán pedig hangsúlyozta: arra fognak törekedni, hogy minél több romániai élsportolót hazacsábítsanak külföldről. A Bajnokok Ligája középdöntőjében a Bukaresti CSM 7 ponttal áll a Győri ETO (11 pont), a Midtjylland (8) és a Larvik (8) mögött a második csoport negyedik helyén, míg az első hatosban a Buducsnoszt 8 ponttal a harmadik a Vardar Szkopje (13) és a Ferencváros (11) mögött.