Liga 1: sikeresen visszaperelte levont pontjait a Medgyes

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. február 16., 15:32

Eltörölték a Medgyesi Gaz Metan három pont levonását eredményező büntetését, így az erdélyi labdarúgócsapat ismét megközelítette az alapszakasz dobogóját.


Pert nyert a Medgyesi Gaz Metan a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) licencadó bizottságával szemben a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon, amely szerda este eltörölte a Cristian Pustai edző csapatára – tartozások miatt – korábban kirótt, három pont levonását jelentő büntetést. A döntés következtében az élvonalbeli bajnokságban újonc erdélyi alakulat ugyan továbbra is a negyedik helyen maradt az összetettben, de három fordulóval az alapszakasz vége előtt két pontra csökkent a hátránya a harmadik helyezett Craiovával szemben, és néggyel előzi meg a hatpontos levonással ötödik Kolozsvári CFR-t.

A lausanne-i testület kedvező ítéletére már eleinte is számító medgyesiek a Voluntari vendégei lesznek a hétvégi 24. fordulóban, a CFR-hez a sereghajtó Marosvásárhelyi ASA látogat, miközben a Craiova rangadót játszik otthon a Steauával. Az etap másik derbijén a címvédő Giurgiui Astra fogadja a listavezető Viitorult, de a felsőházi rájátszásért zajló harcban érdekesnek ígérkezik a Dinamo–Botoșani összecsapás is, hiszen a moldvai együttes mindössze három ponttal marad el az edzőváltáson átesett bukarestiektől.

A Ștefan cel Mare úti „piros-fehérek\" új szakvezetőjét, Cosmin Contrát ugyan még szerda este sem mutatták be hivatalosan, de a DigiSport úgy tudja, hogy a Spanyolországból hazatérő, 41 éves temesvári szakember megegyezett a klub vezetőségével, és az ő kérésére napolták el péntekre a bemutatását, hogy előtte még megismerkedhessen új együttesével.

A 24. forduló párosításai, péntek: Kolozsvári CFR–Marosvásárhelyi ASA (20 óra); szombat: Voluntari–Medgyesi Gaz Metan (14), Craiova–Steaua (20); vasárnap: Pandurii–Chiajna (17.30), Astra–Viitorul (20); hétfő: Temesvári Poli–Iași (18), Dinamo–Botoșani (20.30).