„Építik” a bonchidai Electric Castle-t

Bede Laura 2017. február 15., 22:42

Újabb fellépőket jelentett be a Kolozs megyei Bonchidán ötödik alkalommal szervezendő Electric Castle elektronikus zenei fesztivál.

Az Erdély Versailles-ának is nevezett Bánffy-kastély udvarán július 12–17. között rendezendő esemény sztárvendégeit egy pörgős, hangulatos videóval ismertették a szervezők: Deadmau5, Trentemøller, House of Pain, Duke Dumont, Maceo Plex és Slaves, valamint Punnany Massif is színpadra lép.

A kanadai Deadmau5, avagy Joel Thomas Zimmerman hatszoros Grammy-jelölt, a BeatPort.com elektronikus zenével foglalkozó oldalon az ő számait töltötték le a legtöbben 2008-ban, A dán Anders Trentemøller többször is az év művésze vagy az év producere lett hazájában. The Last Resort című debütalbuma rekordidő alatt tört a nemzetközi toplisták élére.

Az ír–amerikai House of Pain hardcore rapegyüttes 25 éves jubileumi turnéja részeként érkezik majd Bonchidára. A Jump around! című dalukról közismert banda hiphopot és rockot ötvöző show-ján valamennyi eredeti tag is fellép. A Need U (100%) és I Got U című slágerlistás dalokat jegyző Duke Dumont először érkezik Romániába, a Slaves punkduó pedig aktuális üzeneteket hoz a színpadra.

A pécsi Punnany Massif hiphopzenekar 2013-ban Mosoly című dalával elnyerte a legjobb videoklip díjat a Viva Cometen, és többször is megkapták az év dala címet. A fesztivál további bejelentett fellépői: Sohn, Eats Everything, Cassy, Claptone, Atari Teenage Riot, Tommy Cash, Fanfara Ciocârlia, S. P. Y., Troyboi, Beardyman & The Masters of Distraction, Coma, Luna Amară, MJ Cole, Flic Flac, Zwette, Kornél Kovács, Reggae Roast, Kenny Ken és King Jammy.

Az online vásárolható fesztiválbelépők ma 369 lejbe kerülnek, holnaptól pedig 399 lejre emelkedik a bérletek ára. A barokk kastély udvarán rendezett Electric Castle fesztiválon múlt évben az esős időjárás ellenére öt nap alatt összesen 121 ezren vettek részt, a fellépő 200 előadó és együttes a világ különböző részeiből érkezett, és változatos, színes zenei kínálatot nyújtott a felállított nyolc színpadon. Az elektronikus zenei fesztivált 2016-ban beválogatták a legjobb európai fesztiválok közé, és a hollandiai FestAwards gálán megkapta a legjobb közepes méretű fesztivál (Best Medium-Sized Festival) díját.