Új igazgatója van a katolikus gimnáziumnak

Gáspár Botond 2017. február 14., 16:52

Átvehette kedden a Maros megyei tanfelügyelőségen a Római Katolikus Teológiai Gimnázium teljes igazgatói jogkörére vonatkozó kinevezését Székely Szilárd, az iskola tanára.

A döntés azért rendkívül fontos, mert az intézmény aláírási joggal felruházott törvényes képviselője, Tamási Zsolt igazgató ellen vizsgálatot indított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), és felfüggesztették tisztségéből, így szükség volt erre az adminisztratív lépésre az intézmény működésének biztosítása érdekében.

„Kinevezésem ideiglenesen 60 napra szól, amely szükség esetén meghosszabbítható. Reméljük, mától beindul az iskolai adminisztráció, hiszen az igazgatókra vonatkozó teljes hatáskörrel rendelkezem, beleértve az aláírási jogot is” – tájékoztatta munkatársunkat Székely Szilárd. Hozzátette: reméli, hogy nem lesz szükség újabb ideiglenes kinevezésre, mert bízik abban, hogy nem emelnek vádat Tamási Zsolt ellen, így az igazgató visszatérhet hivatalába. A tanintézet alkalmazottjai legutóbb december 16-án kaptak fizetést, így Székely Szilárd kinevezésével ezt az elmaradást pótolni tudják.

Amint arról beszámoltunk, a tanfelügyelőség és a vásárhelyi önkormányzat javaslata értelmében a katolikus iskola ebben a tanévben még a jelenlegi formában működhetne, a 2017/2018-as tanévtől kezdődően azonban az osztályokat átcsoportosítanák más iskolákhoz. A javaslat szerint az osztályok továbbra is a jelenlegi épületben maradnának, de adminisztratív szempontból más tanintézetekhez tartoznának. A katolikus iskola diákjainak szülei is úgy érzik, jogilag ez a javaslat tűnik az egyetlen megoldásnak az iskola körül kialakult patthelyzet feloldására.