Elégedetlenek a körülményekkel a szentgyörgyi diákok

Bíró Blanka 2017. február 13., 13:17

Elégedetlenek a sepsiszentgyörgyi diákok az iskolai illemhelyek állapotával, méretével és tisztaságával. A polgármesteri hivatal által rendelt felmérés szerint a diákok nem tartják kielégítőnek az iskolai infrastruktúra állapotát.

Fotó: Boda L. Gergely

A nemrég nyilvánosságra hozott felmérés rámutat, a megkérdezettek szerint elsősorban az illemhelyeket kell korszerűsíteni, nemcsak a meglévők szorulnak felújításra, de újakra is szükség van. Az önkormányzat a következőkben azonosítja a forrásokat a beruházásokra, több tanintézet felújítását tervezik.

Különben a kérdőív alapján az is kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyi családok költségvetésük 20 százalékát fordítják a gyerekeik tanításával járó kiadásokra. A felmérés szerint a legtöbb pénzt írószerekre, munkafüzetekre, tankönyvekre költik, a legkevesebbet pedig egyenruhára. Az iskola utáni tevékenységek finanszírozása is megterheli a család büdzséjét, például a magánórákra és a gyerek hobbijával járó tevékenységekre költött összegek. A szülők ugyanakkor a kiadások között megemlítették a költőpénzt és a gyerek ruházatát.

A nemrég közzétett tanulmányt tavaly november 22–28. között végezték 14 sepsiszentgyörgyi tanintézetben, összesen 936 kérdőívet osztottak szét a diákoknak és a szülőknek. Az osztálynaplókból minden első, ötödik és tizedik gyereket és a szüleit kérdezték meg.