BL: elbúcsúztak Guardioláék

BL: elbúcsúztak Guardioláék

Fotó: Pál Árpád

A Barcelona történelmi fordítása, az Arsenal „elpáholása" vagy a Leicester City „hőstette" után a Monaco–Manchester City párharc is feliratkozott az idei labdarúgó-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének emlékezetes mérkőzései sorába, miután a franciaországi bajnokságban szereplő Monte Carló-i csapat az angliai 5-3-as veresége után szerda este 3-1-es hazai győzelemmel 6-6-ra kerekítette az összetettet, és idegenben lőtt több góllal kiejtette Josep Guardiola csapatát. 

Krónika

2017. március 16., 18:272017. március 16., 18:27

A spanyol szakember által edzett együttesek eddig még soha nem búcsúztak ilyen korán a nemzetközi kupaporondon, hiszen a Barcelonával kétszer bajnok lett, kétszer pedig elődöntőt játszott, mint ahogyan utána a Bayern Münchent is három egymást követő szezonban vezényelte a legjobb négy közé. A mostani meccs után viszont még neki is be kellett látnia, hogy tanítványai mintha a pályán sem lettek volna az első félidőben, nyoma sem volt annak a színvonalnak, amit tőlük már megszoktunk.

„Általában jó színvonalon játszunk – ennek most az elején nyoma sem volt. A második félidőben ott voltak a lehetőségeink, nem éltünk velük, ezért estünk ki. És láthatjuk, a rögzített játékhelyezetek milyen fontosak ezen a szinten. Mi kihagytunk egy ilyen után\" – értékelte századik európai kupameccsét követően a szakember. Ilyen körülmények között a hercegségieknek nem okozott gondot, hogy Mbappé (8. perc) és Fabinho (29. p.) találataival gyorsan ledolgozzák idegenbeli hátrányukat, és bár a hajrában Sané (71 perc) még a City javára fordította az összetett állását, Bakayoko 77. percben szerzett góljára már nem érkezett angol válasz.

Attól függetlenül, hogy az Atlético Madrid úgy jutott tovább 4-2-es összesítettel, hogy szerda este gól nélküli döntetlent játszott otthon a Bayer Leverkusennel, a sorozat nyolcaddöntős gólrekordja 62 találatra módosult, pénteken – román idő szerint 13 órakor – pedig már sorolják a negyeddöntős párosítást. Itt a Monaco és az Atlético mellett a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Leicester City és a Juventus lesz érdekelt. Ugyanaznap sorsolják majd az Európa Liga negyeddöntős párharcait is, amelynek mezőnye csütörtök este véglegesedik.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!